Nederland boekt zomervakantie 2016

Het nieuwe jaar is inmiddels ruim een maand oud en dat betekent dat Nederland weer massaal de zomervakantie boekt. Hoewel de wintersportvakanties nog in volle gang zijn, kijken veel mensen al uit naar het komende zomerseizoen. Iedereen verlangt naar een zonnige vakantiebestemming na een treurige en regenachtige winter. Wellicht voel je zelf ook al de zomerse vakantiekriebels. Heb je nog geen idee waar je de komende zomer je vakantie gaat doorbrengen? Wij hebben een aantal populaire reisbestemmingen voor je op een rijtje gezet en geven je graag een passend advies voor een goede reisverzekering.

Waar gaat de reis naartoe?

Portugal is komende zomer erg populair onder Nederlanders die een vakantie boeken binnen Europa. Zo is de populaire havenplaats Porto dit jaar enorm in trek. Ook andere Europese steden zoals Lissabon en Barcelona zijn erg populair onder boekers. Tenslotte doet ook een Spaanse stad als Malaga het erg goed onder vakantieliefhebbers. Het lijkt erop dat Nederland er vooral voor kiest om in Europa op vakantie te gaan. Het liefst doen we dat aan het strand of in ieder geval dichtbij het zwembad. Een vakantie naar het Spaanse eiland Mallorca is daar een uitstekend voorbeeld van. Uiteraard alles tegen een scherpe prijs.

Populaire vakantiebestemmingen buiten Europa

Naast een toename in het aantal boekingen binnen Europa, zijn er ook een aantal plaatsen buiten Europa waar we dit jaar naar toe gaan. Een stad als New York neemt flink in populariteit toe. Verder kiezen veel mensen voor een backpack vakantie naar bijvoorbeeld een land als Thailand. Bangkok is de meest geboekte hoofdstad van geheel Azie! Verrassend is dat niet, want backpacken in Thailand is spotgoedkoop. Bovendien biedt Thailand voor vakantiegangers genoeg cultuur en ontspanning. Misschien een idee voor jouw vakantie?

Sluit een reisverzekering af

Heb jij je zomervakantiebestemming al geboekt of ben je dit binnenkort van plan? Denk er dan aan om een goede reisverzekering af te sluiten. Of je nu ver of dichtbij op vakantie gaat, het is belangrijk om altijd goed verzekerd op pad te gaan. Zowel voor een backpack vakantie naar Thailand als een zonnige vakantie aan de costa’s van Spanje heb je een reisverzekering nodig om onverwachte hoge kosten te voorkomen. Niet alleen je bagage dient meeverzekerd te worden, ook is het belangrijk om medische kosten mee te verzekeren.

Kortom, genoeg redenen om je te verdiepen in een goede reisverzekering en op zoek te gaan naar een zonnige vakantiebestemming!