Praktische tips voor een backpack vakantie

Ben je een echte avonturier en wordt het reisvuur regelmatig in je aangewakkerd om de wereld te ontdekken? Overweeg dan eens om een backpack vakantie te maken. Je laat jouw wereld even voor wat het is en je reist af naar landen zoals Thailand, Vietnam en Laos om een ander stukje wereld voorgoed in je hart te sluiten. Net als bij een gewone vakantie naar het binnen- of buitenland, vraagt een backpack vakantie om een goede voorbereiding. Wij geven je graag een aantal praktische tips.

Een doorlopende reisverzekering of backpack reisverzekering?

Natuurlijk zit je niet te wachten op hoge kosten in het buitenland, maar dit kan de beste persoon overkomen. Hoge kosten dek je af door het afsluiten van een reisverzekering. Dit kan bijvoorbeeld een doorlopende reisverzekering zijn, maar er zijn ook aanbieders die speciaal een backpack reisverzekering voor backpackers in elkaar hebben gezet. Ideaal voor jou als backpacker.

De meerwaarde van een reisverzekering

Waarom een reisverzekering zo belangrijk is? De meeste backpackers houden wel van een feestje of extreme sport en een ongeluk zit in een klein hoekje, nietwaar? Bij het surfen, duiken of raften kunnen zich zomaar onverwachte risico’s voordoen en je wilt niet onverwacht met hoge medische kosten geconfronteerd worden. Een dagje in het ziekenhuis kost je al gauw 700 euro per dag. Al deze risico’s dek je af met een goede reisverzekering.

Tips bij de keuze voor een reisverzekering

Verzekeraars bieden je de mogelijkheid uit talloze reisverzekeringen en dekkingen. Toch komt het veelal op hetzelfde neer. Je bagage valt bijna altijd standaard onder je reisverzekering. Vaak is dit wel inclusief een eigen risico, iets om rekening mee te houden. Afhankelijk van hoe avontuurlijk je bent, is het slim om extreme sporten ook mee te verzekeren. Vergeet verder niet een ongevallendekking en medische kosten mee te verzekeren op reis. Tenslotte mag ook de annuleringsdekking niet genegeerd worden.

Een ontspannen en voordelige backpack vakantie

Naast een aantal praktische tips omtrent je reisverzekering, geven je graag ook wat andere tips mee. Zo raden wij je aan om altijd oordopjes mee te nemen voor een goede nachtrust. Vergeet ook niet een externe oplader mee te nemen voor als je telefoon dreigt uit te vallen. Backpacken is een relatief voordelige vakantie waarvoor je niet veel hoeft mee te nemen. Hoe meer bagage je thuislaat, hoe beter dat is. In de meeste landen waar je kunt backpacken, is genoeg goedkope kleding aanwezig om in te slaan.

Wij wensen je een onvergetelijke backpack vakantie toe vol herinneringen die je later vaak doen terugdenken aan je prachtige backpack reis door Azië.