Populaire vakantiebestemmingen 2015: een overzicht

De meest populaire vakantiestemmingen 2015 voor je op een rij gezet, makkelijker wordt het niet! Ben je nog op zoek naar een mooie vakantiebestemming om je vakantie door te brengen? Ik heb voor jullie een lijst samengesteld met de meest populaire bestemmingen voor 2015. Het enige dat je hoeft te doen is een keuze maken uit deze fantastische plekken!

De tijd van vakantie komt er weer aan. Dit betekent dat een groot deel van Nederland achter de computer kruipt om een mooie bestemming te kiezen voor dit jaar. De één zweert bij die camping in Frankrijk waar het altijd gezellig is, een ander wil dit jaar wel eens wat nieuws. Speciaal voor die laatste groep mensen hoop ik de keuze voor de vakantiebestemming van dit jaar iets makkelijker te maken.

Populaire reisbestemming 1: Sri Lanka

Met recht behoort Sri Lanka tot één van de meest populaire vakantiebestemmingen 2015. Niet iedereen die de naam van dit land in een lijst als deze ziet zal dit begrijpen. Onterecht! Sri Lanka is een land dat aan het opbloeien is en de meeste toeristen hebben de weg naar dit prachtige land nog niet gevonden. De all-in resorts zijn in Sri Lanka nog niet te vinden, wat betekent dat je in alle rust dit mooie eiland kunt verkennen. Sri Lanka beschikt over één van de meest langgerekte stranden en daarnaast kun je er ook heerlijk verdwalen in de prachtige natuur. Houd je van een vakantie waar je niet op elke hoek van de straat een andere toerist tegenkomt? Dan is Sri Lanka het perfecte vakantieland voor jou! Mocht je er voor kiezen om naar Sri Lanka op vakantie te gaan, dan is het wel aan te raden om daar flink de tijd voor te nemen. Sri Lanka is namelijk erg groot en het zou jammer zijn als je door tijdgebrek bepaalde bezienswaardigheden niet kan zien. Om het jezelf wat makkelijker te maken is het handig om een goede reisgids te hebben. Bekijk handige vakantie-apps voor je vakantie voor informatie over goede reisapps.

Sri Lanka Vakantie

Populaire reisbestemming 2: IJsland

Ook IJsland mag zeker niet ontbreken bij de populaire vakantiebestemmingen 2015. De eerste gedachtes die bij je opkomen als je aan IJsland denkt zijn waarschijnlijk verre van het ideale plaatje van een vakantie. Daarnaast wekt de naam IJsland natuurlijk al de indruk dat het er ijskoud is. Dit is absoluut niet het geval! Het is er uiteraard geen 25 graden, maar dit hoeft niet te betekenen dat je een zwembroek of bikini thuis moet laten. Je kunt in IJsland namelijk heerlijk genieten van de warmwaterbronnen die het land biedt. Een ander fenomeen waarvan bijna iedereen wel eens gehoord heeft is het noorderlicht. Het noorderlicht is een lichtverschijnsel dat je kan waarnemen bij duisternis. Het licht is het beste te zien in de winter, dus neem wel wat extra warme kleren mee. Naast de warmwaterbronnen en het noorderlicht staat IJsland ook bekend om haar prachtige gletsjers en gletsjermeren. Genoeg redenen om dit mooie land eens een bezoek te brengen!

IJsland

Populaire reisbestemming 3: Taiwan

Steeds meer mensen vinden dat Taiwan bij de meest populaire vakantiebestemmingen 2015 hoort. Dit komt voornamelijk omdat de hoofdstad van Taiwan, Taipei, de laatste jaren een grondige metamorfose heeft gehad. De hotels zijn in rap tempo uit de grond gestampt en ook de nodige architectonische hoogstandjes openen de deuren in 2015. Het bezoeken van deze enorme stad is daarom absoluut een aanrader!
Als je van lekker en divers eten is Taiwan ook de place to be. Op elke hoek van de straat kun je de hele dag door de meest lekkere gerechten bestellen. Eet je buik rond en geniet van dit prachtige land!

Vakantie Taiwan

Populaire reisbestemming 4: Corsica, Fankrijk

Dit bij Frankrijk horende eiland is een paradijs voor toeristen. In alles is de cultuur van dit eiland goed terug te zien. De ongerepte natuur en slingerwegen over het eiland zijn hier een goed voorbeeld van. De inwoners van Corsica zullen je met trots over het verleden van dit eiland vertellen. Naast dat je er enorm kan genieten en verdwalen in de ongerepte natuur is Corsica is ook heel geschikt voor een actieve outdoor vakantie. Het eiland beschikt over talloze bergen en meren die zeer geschikt zijn om te watersporten, duiken en klimmen. Voor zowel de actieve als de minder actieve vakantieganger biedt dit eiland veel mogelijkheden!

Corsica

Populaire reisbestemming 5: Myanmar

Dit in Zuidoost Azië gelegen land was tot 1997 verboden terrein voor toeristen. Vanaf dit moment heeft het land steeds meer gebieden vrijgegeven voor het toerisme. Dat is voor toeristen die van stranden en talloze kleine eilandjes houden erg goed nieuws: Myanmar heeft het! Houd er bij het reizen naar Myanmar wel rekening mee dat je waarschijnlijk met het vliegtuig het land moet betreden. Andere manieren van reizen worden door de regering nauwelijks toegelaten. Laat je hier echter niet door tegenhouden. Het enorme aanbod van kleine eilanden, uitgestrekte natuur en tempels maakt dit land het bezoeken waard. Vergeet voor je reis naar Myanmar niet om een goede reisverzekering af te sluiten. Bekijk vergelijken van je reisverzekering om de voor jou meest voordelige reisverzekering af te sluiten.

Myanmar

Populaire reisbestemming 6: Seoul, Zuid-Korea

De lijst met populaire vakantiebestemmingen 2015 is niet compleet zonder Seoul. Deze hoofdstad van Zuid-Korea is een stad die nog steeds erg aan het groeien is. Steeds meer toeristen weten deze stad in Azië te vinden. Niet zonder reden. Seoul is namelijk een stad die voor iedereen wat te bieden heeft. Zo is het een enorm bruisende stad waar van alles te beleven is, maar je kunt er ook genieten van de rust en de prachtige natuur. Overdag kun je bijvoorbeeld de Seoul tower bezoeken, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad, en ’s avonds kun je lekker op stap gaan met de Zuid-Koreaanse jeugd. Kortom, deze hotspot in Zuid-Korea mag je niet missen!

Seoul

Populaire reisbestemming 7: Kaapstad, Zuid-Afrika

Veel toeristen die Kaapstad al bezocht hebben omschrijven het als de mooiste plaats van Zuid-Afrika. Daarom staat Kaapstad met recht in deze lijst van populaire vakantiebestemmingen 2015. Kaapstad is een grote stad, er wonen meer dan 3 miljoen mensen, die niet aanvoelt als een enorme stad. Door het relatief kleine stadscentrum heeft het meer een dorpsgevoel. De stad kent een lang verleden en hiervan zijn de overblijfselen nog goed zichtbaar. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan Robbeneiland, het eiland waar Nelson Mandela een groot gedeelte van zijn leven gevangen heeft gezeten. De reisgidsen tijdens je rondleiding zijn oud gevangen van Robben eiland, ze weten dus goed waar ze over praten! Naast natuur en cultuur kun je in Kaapstad ook genieten van een heerlijk actieve vakantie. Fietsen, surfen en duiken: in Kaapstad is het allemaal mogelijk!

Kaapstad

Populaire reisbestemming 8: Barcelona, Spanje

Om nog een Europese tint te geven aan de meest populaire vakantiebestemmingen 2015 heb ik Barcelona ook aan de lijst toegevoegd. Niet alleen omdat Europa anders niet goed vertegenwoordigd is op deze lijst, maar vooral omdat het gewoon een heerlijke stad is! Mensen die in Barcelona wonen omschrijven deze stad als een stad waar het bijna altijd mooi weer is en het eten heerlijk is. Ze hebben gelijk. De zon schijnt hier het grootste gedeelte van het jaar en de Spaanse keuken staat wereldwijd bekend. Tel daarbij op dat Barcelona beschikt over zowel moderne als klassieke architectuur en dat alleen al maakt de stad de moeite waard om te bezoeken. Mocht je nu nog niet overtuigd zijn? Denk dan aan het feit dat Spanjaarden wel een glaasje lusten en jij je niet hoeft te schamen als je weer een fles rode wijn opentrekt. Proost!

Barcelona

Populaire reisbestemming 9: Brazilië

Dit prachtige land in Zuid-Amerika is al tijden in trek bij veel toeristen. Het land is de laatste tijd nog meer op de kaart gezet door het WK van 2014. De beelden van zowel het Nederlands elftal als mooie beelden van het land Brazilië vlogen de huiskamers binnen. De meeste mensen zullen Brazilië kennen van één van de grootste steden van het land: Rio de Janeiro. Deze stad beschikt over een fantastische ligging en iedereen kent het wel van de stranden en het Christus beeld dat in de stad staat. Deze stad is daarom meer dan het bezoeken waard. Toch heeft Brazilië meer te bieden dan alleen Rio de Janeiro. Richting het noorden van Brazilië zijn de langgerekte stranden van het land te vinden. Daarnaast is het Amazone gebied één van de meest uitgestrekte natuurgebieden waar je allerlei wilde dieren tegen kunt komen als je per boot dit gebied doorkruist. Op de grens met Argentinië kun je ook nog genieten van de Iguazu watervallen, het grootste complex van watervallen in Zuid-Amerika. Neem voor je reis wel de tijd, want je zult tijd tekort komen om alles van dit mooie land te zien!

Brazilie

Populaire reisbestemming 10: Marokko

Als afsluiting van deze lijst met populaire vakantiebestemmingen 2015 heb ik gekozen voor Marokko. Steeds meer vliegmaatschappijen bieden, goedkope, vluchten aan naar dit land. Je kunt er urenlang over de verschillende markten lopen in de grote steden. Je kunt hier genieten van de meest lekkere gerechten en de mooiste souvenirs kopen. Hiernaast is Marokko ook een aanrader voor de natuurliefhebbers. Het land bestaat namelijk niet alleen maar uit zand. Naast de woestijn kun je er ook genieten van de bergen, meren en de zee! Neem daarom ook zeker de moeite om niet alleen de toeristische plekken op te zoeken, maar ga naar de binnenlanden van Marokko. Hier kun je het beste de cultuur van het land proeven.

Marokko