Waar moet ik op letten als ik een reisverzekering afsluit?

Waar moet ik op letten als ik een reisverzekering afsluit?

Een reisverzekering is ideaal als jij goed voorbereid op reis gaat. Je weet immers nooit wat er kan gebeuren op vakantie. Een ongeluk zit in een klein hoekje of bagage kan je makkelijk ergens per ongeluk laten liggen. Een reisverzekering dekt deze ongevallen op vakantie. Dit geeft een stukje rust en ontspanning voor je op reis gaat en zo kan jij optimaal genieten van jouw trip. Maar waar moet je precies op letten als je een reisverzekering afsluit? Wat moet er in de verzekering zitten en hoelang sluit je hem af? We leggen het voor je uit. Lees snel verder! 

De duur van jouw reis en de reisverzekering

Ga je twee weken richting de zon en blijf je de rest van het jaar vrijwel altijd in Nederland? Of ga je juist vaak weekendjes weg, skiën en vaak naar de zon op vakantie? Dit is een belangrijk verschil, want dit is de eerste keus die je maakt bij de aanschaf van een reisverzekering. Er zijn namelijk twee verschillende soorten verzekeringen: een doorlopende- of een kortlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering neem je meestal als je slechts een of twee weken per jaar lekker naar de zon gaat. Mocht je vaker per jaar op reis gaan, dan is het afsluiten van een doorlopende reisverzekering de betere keus. Zo hoef jij je niet elke keer weer druk te maken over het afsluiten van een verzekering elke keer als je op reis gaat en is het tevens vaak voordeliger. 

Breng dus goed in kaart of jij een kortlopende- of doorlopende reisverzekering nodig hebt. 

Onvoorziene kosten

De vergoeding van onvoorziene kosten zit in de basisdekking en is het belangrijkste onderdeel van een reisverzekering. Reisverzekeraars gebruiken verschillende termen voor dit onderdeel: buitengewone kosten, onvoorziene kosten, (persoonlijke) hulpverlening, noodhulp.

Bagage 

Dit kan gekozen worden als extra module op een reisverzekering. Dit kan dekking bieden tot je bagage in een ruime zin. Bijvoorbeeld wanneer het beschadigd is, gestolen of vermist raakt. 

Medische kosten 

Word jij op vakantie ziek en moet je hiervoor naar een huisarts of word je opgenomen in het ziekenhuis? Dit kan medische kosten met zich meebrengen. Mocht je niet verzekerd zijn, dan kunnen deze kosten flink oplopen. Dit wil je voorkomen. Zorg daarom dat de module medische kosten goed verzekerd is in jouw reisverzekering. 

Autopechhulp 

Mocht je met de auto op reis gaan, dan is de module autopechhulp sterk aan te raden. Je kan immers altijd een lekke band krijgen of motorpech. Je wilt niet uren langs de kant blijven staan of ineens torenhoge rekeningen hoeven te betalen op vakantie. 

Ook handige modules voor een reisverzekering 

  • Vervangend vervoer
  • Wintersport (mocht je gaat skiën);
  • Bijzondere of extreme sporten (bergbeklimmen of bungee jumpen); 
  • Ongevallen;
  • Reisrechtsbijstand. 

Controleer deze modules goed en zoek goed uit of u deze nodig heeft tijdens uw vakantie.