Premie reisverzekering berekenen

Premie reisverzekering berekenen

Het hebben van een reisverzekering geeft een stukje rust tijdens je vakantie. Mocht er namelijk iets onverwachts fout gaan op je vakantie, dan kan je altijd terugvallen op je dekking en heb je dit van te voren goed geregeld. Je kan je voor alles wat je zelf goed gedekt wilt hebben verzekeren. Je kan een reisverzekering dus precies op jouw wensen en eisen afstemmen! Maar wat kost dit nu precies? Hoe bereken je jouw premie voor een reisverzekering? We leggen het hieronder uit. 

Premie reisverzekering kortlopend 

Bij een kortlopende reisverzekering betaal je vaak een premie per dag. Deze premie per dag. Dit kan erg verschillen per verzekeraar. Een premie voor een kortlopende reisverzekering is vaak duurder, omdat het slechts een enkele reis verzekerd voor eventuele onverwachte situaties. 

Premie reisverzekering berekenen doorlopend

Een doorlopende reisverzekering is vaak relatief goedkoper dan een kortlopende reisverzekering. Je betaalt wel het gehele jaar door een premie per maand, maar deze ligt relatief vaak vele malen lager dan bij een kortlopende reisverzekering. Ook is een doorlopende reisverzekering relatief goedkoper, omdat je vaak ook meerdere keren op vakantie gaat per jaar. 

Premie berekenen aanvullende dekkingen 

Bij een kort- of doorlopende reisverzekering kunnen ook nog aanvullende dekkingen worden afgesloten. Deze aanvullende dekkingen hangen van jouw reis af en wat hiervoor nodig is. Zo moet je bij een autovakantie denken aan een extra dekking voor pechhulp, terwijl je op wintersport moet denken aan een extreme sporten dekking. Deze aanvullende dekkingen zorgen voor een wat hogere premie per dag of maand. Je kiest zelf je aanvullende dekkingen en bepaald dus zelf hoe hoog jouw premie wordt. 

Ook kun je kiezen voor een reisverzekering in Europa of over heel de wereld (werelddekking). Het verschil ligt hem in het dekkingsgebied, zo dekt een Europa dekking enkel Europa en een werelddekking, zoals verwacht, over heel de wereld. Jouw premie is ook afhankelijk van deze keuze bij jouw reisverzekering. De twee verschillende dekkingsgebieden hebben namelijk vaak een andere prijs. 

Premie berekenen in onze vergelijkingstool 

De prijs per premie is dus moeilijk te zeggen. Het hangt af van verschillende factoren, zoals de duur van jouw reisverzekering, het aantal aanvullende dekkingen en in welk gebied je de reisverzekering wilt afsluiten. Om jouw ideale reisverzekering samen te stellen en hier de prijs van te weten, bestaan er veel verschillende vergelijkingstool om dit te berekenen. Zo ook in onze tool kun je gemakkelijk een reisverzekering samenstellen die perfect past bij jouw wensen en eisen en hierbij de prijskaartjes zien. Zo zie je in een handomdraai de perfecte reisverzekering voor jou!